Skip to content
Cub Cadet XS2 61 SWE

Tvåstegs-snöslunga från Cub Cadet som har drivning på hjulen med 6 st hastigheter framåt och 2 st hastigheter bakåt. Snöslungan har en arbetsbredd på 61 cm och 53 cm intagshöjd vilket gör att den passar medelstora ytor.
Den kraftfulla Cub Cadet OHV-motorn med 230 V elstart och 200⁰ reglerbar utkastrotation från förarposition har 4-vägs joystick som även reglerar utkastvinkeln.

Med släpskorna ställer man hur nära underlaget snöslungan ska jobba. Har man ett fast underlag kan släpskorna ställas så lågt som möjligt, medan man vid grusgångar ställer upp släpskorna så inte slungan tar med sig gruset. Slungan är utrustad med handtagsvärme och fingertoppsstyrning som gör att man med en enkel tryckning med fingertopparna styr vilken riktning snöslungan ska svänga. Jobbet går betydligt snabbare och enklare med denna funktion. Utrustad med strålkastare och bränsletank på 2 liter.

Tvåstegssnöslungor
Tvåstegssnöslungor har drivning på hjulen och de flesta modeller har växlar för drivning både framåt och bakåt. Dessa snöslungor är lämpliga för större ytor och rejäla snöfall då de bearbetar snön i två separata steg. Först bryts snön ner och matas in till impellern som sedan skickar ut snön genom utkastet. Avståndet till marken snöslungan arbetar ställer man in med släpskorna, vilket gör att de passar bra till underlag som grusgångar

xs2-61-swe_31bw53lr603__d3f9d5f0-0f72-4893-b381-0b2945163e80